Hírek

Márciusban beindul a kert-szezon!

2013.03.07. - Akinek kertje van, pontosan tudja, hogy a tavasz első hónapja rengeteg munkát rejt a téli pihenés után. A palántázás fáradalmait azonban érdemes a Spektrum Home képernyője előtt kipihenni, hiszen ebben a hónapban is hasznos sorozatokkal készülünk a lakberendezés és kertészkedés szerelmeseinek!

Tarts a Spektrum Home-al és találkozz Nagy-Britannia legnevesebb kertészeivel, akik nagylelkűen avatnak be titkaikba, hogy aztán nagyszerű tippekkel, tanácsokkal felvértezve csodálatos kertet varázsolhass magadnak! Anglia legrégebb óta futó és legnépszerűbb kertész-sorozata, A kertész kertje  egy négy részes különkiadással jelentkezik március 21-től.

Alan Titchmarsh, a Kertész leszek! világhírű házigazdája is egy vadonatúj sorozattal jelentkezik márciusban. A Szeresd a kerted! című műsorban bejárja Nagy-Britanniát, hogy bemutassa a legszebb kerteket és olyan hasznos tanácsokkal lásson el bennünket, amelyek segítségével megvalósíthatjuk álmaink kertjét. Alan olyan kertekbe látogat el, amelyeket egy-egy tulajdonos saját maga formált át valóságos kis élményparkká. A műsorból kiderül, hogy nincs is szükség nagy alapterületre, elég egy kicsiny kültéri rész, ha követjük Alan útmutatásait, varázslatos hellyé alakíthatjuk. Emellett számos egyéb tippel gazdagodhatunk, hogy mi mindenre használhatjuk kertünket, és ebben neves brit szakértők segítenek: Valentine Warner a saját termesztésű gyümölcsök, zöldségek világába kalauzol el bennünket, a Mit ültet Matt? házigazdája, Matt James a kert elrendezésére ad ötleteket, a bútorok beszerzésétől a saját tavacska kialakításáig, Charlotte Uhlenbroek pedig azok számára szolgál újdonságokkal, akik szeretnének vadon élő állatokat csalogatni a kertjükbe. A Szeresd a kerted epizódjait március 4-től hétköznap délutánonként, 16 órától mutatjuk be a Spektrum Home-on.

Hétköznap koradélutánonként, 13:30-tól Az eladhatatlanok című sorozat 3. évadával jelentkezünk. A sorozat szakértői, Sofie Allsopp, brit ingatlanszakértő és társa, David Sparkes azoknak a lakástulajdonosoknak próbálnak segíteni, akiknek reménytelenül rendezetlen otthonától szinte lehetetlen megszabadulni. Miközben Sofie levezényli az eladhatatlannak tűnő lakás újjászületését, mi nézők is számtalan praktikus tippel gazdagodhatunk. Azok kedvéért, akiknek korai a délutáni időpont, este kilenctől megismételjük az aktuális epizódokat.